Αλέξανδρος Χριστοδούλου: Ο διαβήτης δεν με εμπόδισε ποτέ να κυνηγήσω τα όνειρά μου

 

 

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας μιλά στην εκπομπή του Νίκου Υποφάντη για τη ζωή του και αναφέρει πώς οι νέες τεχνολογίες για τη διαχείριση του διαβήτη, όπως το FreeStyle Libre, κάνουν την καθημερινότητά του καλύτερη.

 

 

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλη την κοινότητα των ατόμων με διαβήτη έδωσε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χριστοδούλου μέσα από την παρουσία του στην εκπομπή του Νίκου Υποφάντη, «Τα Νέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Ως άνθρωπος που είναι επιτυχημένος στο επάγγελμά του και προωθεί έναν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής, ο κ. Χριστοδούλου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανθρώπου που δεν βλέπει τον διαβήτη ως εμπόδιο αλλά ως ευκαιρία/κίνητρο να αποδείξει περισσότερα, να νιώθει ελεύθερος, να κυνηγήσει τα όνειρά του και να πετύχει τους στόχους του. O Αλέξανδρος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που αγαπάει τη δουλειά του, αλλά και τον αθλητισμό και θέλει να παραμένει ενεργός, νιώθει καλά με τον εαυτό του και δεν αφήνει την κατάσταση της υγείας του να τον περιορίσει. Παραμένει δημιουργικός, παθιασμένος και συνεχίζει να ακολουθεί τα όνειρά του. Ο ίδιος πιστεύει ότι η θέληση να κατακτήσει τους στόχους του είναι πολύ πιο ισχυρή από οποιοδήποτε εμπόδιο και του αρέσει με τη στάση του να δίνει ελπίδα και δύναμη στους ανθρώπους.

 

 

Η οικογένειά του Αλέξανδρου Χριστοδούλου έχει τους χυμούς «Οικογένεια Χριστοδούλου», του Ομίλου CHB ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους Επεξεργασίας Φρούτων στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος έχει τον ρόλο του Διευθυντή Πωλήσεων στην εταιρεία. Ο όμιλος CHB που εδρεύει στην Ελλάδα από το 1955, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της επεξεργασίας φρούτων παγκοσμίως. Ο ίδιος, που διαγνώστηκε πρώτη φορά με διαβήτη στα 14, έχει 2 παιδιά ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου του το αφιερώνει στον αθλητισμό, καθώς ως τριαθλητής συμμετέχει σε μεγάλες και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Σήμερα στη χώρα μας ζουν πάνω από 1.000.000 άνθρωποι με διαβήτη αλλά ακόμα τα φαινόμενα διακρίσεων σε βάρος τους παραμένουν έντονα.  Καθημερινά, πολλά άτομα με διαβήτη αισθάνονται μειονεκτικά ή νιώθουν να περιορίζονται είτε στο χώρο εργασίας τους είτε στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Αυτό καθιστά το μήνυμα απενεχοποίησης του διαβήτη πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς η ανάγκη για ισότιμη μεταχείριση και αλλά και αποδοχή των ανθρώπων αυτών είναι πλέον επιτακτική.

Η ίση πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες γύρω από τη διαχείριση του διαβήτη είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, καθώς αυτές παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη διαδικασία απενεχοποίησης και εξάλειψης του στίγματος για όλα τα μέλη της διαβητικής κοινότητας. Επίσης, φροντίζουν για την καλύτερη διαχείριση της νόσου και διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων με διαβήτη. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι και το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre της Abbott, ένα σύστημα με τεχνολογία αισθητήρα που απαλλάσσει από την ταλαιπωρία του τρυπήματος στα δάκτυλα, κάνει εύκολο τον έλεγχο της γλυκόζης και δίνει ολοκληρωμένη εικόνα τόσο στο ίδιο το άτομο με διαβήτη, όσο και στο γιατρό που το παρακολουθεί, ακόμα και από απόσταση. Με μια διακριτική σάρωση του αισθητήρα με το κινητό τηλέφωνο, το άτομο με διαβήτη έχει πλήρη εικόνα για τη γλυκόζη του και πώς αυτή μεταβάλλεται μέσα στην ημέρα. Έτσι οι άνθρωποι με διαβήτη νοιώθουν πιο απελευθερωμένοι και ασφαλείς και μπορούν να απολαύσουν περισσότερο όλες τις στιγμές της ζωής τους.