Όμιλος ΣΚΑΪ

ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αποτελείται από έναν τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης λήψης, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: ΣΚΑΪ 100.3 και Sport-fm.gr όπως επίσης το ενημερωτικό  www.skai.gr και το ψυχαγωγικό www.skaitv.gr

ΣΚΑΪ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

O ΣΚΑΪ εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου. Σημαντικό μέρος του προγράμματος του αποτελείται από Δελτία Ειδήσεων που καταγράφουν με πληρότητα τα γεγονότα. Παράλληλα παρουσιάζει εκπομπές ερευνητικής δημοσιογραφίας, ενημερωτικές εκπομπές που εστιάζουν στο περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα και την διεθνή επικαιρότητα, εκπομπές λόγου με συνεντεύξεις και συζητήσεις και αθλητικές εκπομπές.

Βασικός άξονας του προγράμματος στην βραδινή ζώνη είναι ψυχαγωγικές εκπομπές που βασίζονται σε διεθνώς επιτυχημένα formats και στοχεύουν στην οικογενειακή ψυχαγωγία . Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα πλαισιώνεται με ελληνικές εκπομπές ποικίλης ύλης, μαγειρικής, μουσικής, αυτοκινήτου, κινηματογράφου, ταξιδιωτικές, υγείας, σατιρικές εκπομπές, τηλεπαιχνίδια γνώσεων .

Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτελούν οι ξένες σειρές μυθοπλασίας, αστυνομικές, κοινωνικές, επιστημονικής φαντασίας αλλά και ο κινηματογράφος, ελληνικός και ξένος , κλασσικός και σύγχρονος με κινηματογραφικές επιτυχίες από τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής.

Ο ΣΚΑΪ πρώτος έφερε στην ιδιωτική τηλεόραση την τυπολογία των ντοκιμαντέρ προχωρώντας σε μεγάλες επενδύσεις, ως συμπαραγωγός σε διεθνείς παραγωγές αλλά και σε ελληνικά ντοκιμαντέρ ιστορικού, επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου .Ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης συνέχισε να επενδύει σε ντοκιμαντέρ .

Ο ΣΚΑΪ, τεχνολογικά πρωτοπόρος, εισήγαγε πρώτος στην ελληνική τηλεόραση του format 16:9 και πρώτος ξεκίνησε παραγωγή και μετάδοση περιεχομένου high definition.

 

ΣΚΑΪ 100,3

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3 έχει καταλάβει από το 1989 την πρώτη θέση ανάμεσα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ενημέρωσης και παραμένει στην πρώτη δυάδα μετά από σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας, βάσει της έρευνας ΑΕΜΑΡ/FOCUS.

Ο ΣΚΑΪ 100,3 παρέχει στον Έλληνα ακροατή έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, αλλά παράλληλα τον ψυχαγωγεί και βρίσκεται δίπλα του με έντονη δράση και παρεμβατικότητα σε κρίσιμα ζητήματα για τον πολίτη.

Από την αρχή της λειτουργίας του, ο σταθμός έχει συνεργασθεί με το BBC World Service, τη Deutsche Welle και τη Voice of America. To 2007 το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ενώθηκε με 12 ραδιοφωνικούς σταθμούς απ’ όλη την Ευρώπη, για να δημιουργήσουν την ευρωπαϊκή ραδιοφωνική κοινοπραξία EURANET. Ο ΣΚΑΪ 100,3 αποτελεί το μόνο Ελληνικό και έναν από τους δύο ιδιωτικούς σταθμούς της κοινοπραξίας.

Από τον Ιούνιο του 2017, οι ραδιοφωνικές ιστορικές εκπομπές Γνωρίζοντας την Ιστορία μας: Ακρόπολη, Ελληνική Διατροφή και 1000 χρόνια Βυζάντιο είναι διαθέσιμες σε podcast έχοντας ήδη πάνω από 350.000 downloads. Μέσα από το podcast.skai.gr τη σελίδα του facebook skaipodcast και του επίσημου λογαριασμού στο instagram podcastskai οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για την ιστορία της Ελλάδας.

 

SKAI.gr

Το 2006 δημιουργήθηκε το www.skai.gr, ένα από τα πιο δημοφιλή ειδησεογραφικά web sites, πρωτοπόρο σε υπηρεσίες live streaming και video on demand.

Η σελίδα του SKAI.gr ενημερώνεται όλο το 24ωρο με ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίες παρουσιάζονται πάντα από την έγκυρη και αξιόπιστη ματιά του Ομίλου ΣΚΑΪ. Μέσα από το SKAI Player ο επισκέπτης μπορεί να ακούσει ραδιόφωνο, ενώ έχει πρόσβαση σε ένα εκτενές και εύχρηστο αρχείο ραδιοφωνικών εκπομπών. Στις ενότητες Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα, να βλέπουν τι παίζει ανά πάσα στιγμή και να συμμετέχουν επικοινωνώντας με την εκάστοτε εκπομπή.

Με το δωρεάν application για iPhone και Android, καθώς και μέσω το facebook.com/skaigr/skaitv.gr , του twitter.com/skaigr/skaitv.gr και του instagram skaitv.gr οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα για την επικαιρότητα όπου και αν βρίσκονται από το κινητό τους.

 

SKAITV.gr

Ο www.skaitv.gr είναι το ψυχαγωγικό site της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα προγράμματα του τηλεοπτικού σταθμού σε live εικόνα ή video on demand. Ολόκληρες εκπομπές αλλά και αποσπάσματα από τα ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα διατίθενται άμεσα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του θεατή.

 

Με το δωρεάν application για iPhone και Android, καθώς και μέσω το facebook.com/skaigr/skaitv.gr , του twitter.com/skaigr/skaitv.gr και του instagram skaitv.gr οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα για την επικαιρότητα όπου και αν βρίσκονται από το κινητό τους.

 

ΣΚΑΪ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το περιβάλλον, ως καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας ζωής, έχει αποκτήσει σημαντική θέση στη δημοσιογραφική ατζέντα του ΣΚΑΪ. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, και ανακυκλώσεις φτιάχνοντας μία δυναμική δραστήρια ομάδα που συνεχώς αυξάνεται. Από τις αρχές του 2010, η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ «Ολοι μαζί μπορούμε» αγκαλιάστηκε από πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Κάτω από την «ομπρέλα» της εκστρατείας αυτής συμπεριλαμβάνονται δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη καθώς και υποτροφιών για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δε μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Μέσα από το www.oloimaziboroume.gr, την σελίδα του facebook Oloi Mazi Boroume ή τον επίσημο λογαριασμό στο instagram Oloi Mazi Boroume οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα  για την κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη, καθώς και την ενδυνάμωση του πνεύματος της ομαδικότητας όπου και αν βρίσκονται από το κινητό τους.

bwinΣΠΟΡ FM

Το 2014 ο Όμιλος ΣΚΑΪ απέκτησε τον Sport-FM, έναν σταθμό που κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα αθλητικά ραδιόφωνα της χώρας και που χαρακτηρίζεται σήμερα ως ο πιο πολυφωνικός κόμβος ενημέρωσης και πολυσυλλεκτικότητας στις ειδήσεις. Τόσο το ραδιόφωνο, ο ιστότοπος sport-fm.gr όσο και η επίσημη σελίδα στο facebook ΣΠΟΡ FM 94.6 που περιέχουν ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο, καλύπτουν ισομερώς το ρεπορτάζ για όλες τις ελληνικές ομάδες όχι μόνο σε επίπεδο ρεπορτάζ αλλά και σε επίπεδο ραδιοφωνικών παραγωγών που εκφράζουν όλες τις απόψεις. Η επιβράβευση έρχεται από το κοινό που χαρίζει διαχρονικά στον Sport-FM την πρώτη θέση καταξιώνοντάς τον ως το μεγαλύτερο αθλητικό media brand πανελλαδικά. Tον Δεκέμβριο 2020 ο Σπορ FM μετονομάστηκε σε bwin Σπορ FM, μια συνέργεια που ισχυροποιεί και τα δυο brands στον ελληνικό χάρτη.