Γειτονιές στο Πιάτο | Χαλάνδρι - 26/02/2023
Ματσάτα με ραγού μανιταριών

ΜΑΤΣΑΤΑ ΜΕ ΡΑΓΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Υλικά

300 ml ζεστό νερό

αλάτι ΚΑΛΑΣ

50 ml ελαιόλαδο

500 γρ ζυμαρικά ματσάτα

250 γρ μανιτάρια champignon

250 γρ μανιτάρια portobello

250 γρ μανιτάρια πλευρώτους

100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια

150 γρ βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

½ λευκό κρεμμύδι

½ καρότο

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

πιπέρι

ανθός αλατιού

150 ml κόκκινο κρασί

50 γρ φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 ντομάτα χυμό

1 κ.γ. ρίγανη

ανθός αλατιού

1 κ.σ. βαλσάμικο με μέλι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο λάδι βράζουμε τα ζυμαρικά ματσάτα.

Κόβουμε σε φέτες τα φρέσκα μανιτάρια. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά με βούτυρο, και αφού λιώσει προσθέτουμε και σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές Φλωρίνης, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και βάζουμε φρέσκο θυμάρι, μπούκοβο, πελτέ και φρέσκια ντομάτα. Τέλος, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουμε μουλιάσει σε ένα μπολ με βρασμένο νερό για περίπου 20’.

Στο τηγάνι με τη σάλτσα, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, σβήνουμε την φωτιά, βάζουμε αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι, κρέμα βαλσάμικο με μέλι και είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ