ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 πιπεριά τσίλι
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κ.γ. τσίλι
αλάτι
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 κ.γ. κύμινο
1 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
50 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
3 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. φασόλια κόκκινα
100 γρ. καλαμπόκι
1 κ.σ. λεμόνι χυμό
150 ml ζωμό κότας
2 τορτίγιες
100 γρ. cheddar τριμμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
cheddar τριμμένο
φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ελαιόλαδο μαζί με μια πιπεριά τσίλι και τη σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το τσίλι, το αλάτι, λεπτές φέτες από κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες, το κύμινο, το σκόρδο, την πιπεριά κέρατο, το φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε υγρασία με λίγο ζωμό κότας και αφήνουμε 5-7 λεπτά να μαγειρευτούν όλα μαζί.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις τορτίγιες σε ένα πάγκο, τις απλώνουμε και βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί cheddar, μια κουταλιά arla cheese cream και δυο κουταλιές τις σούπας από το μείγμα κοτόπουλου και την κλείνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο σάλτσα από το τηγάνι και τοποθετούμε τις τορτίγιες. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε από πάνω λίγο cheddar και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.