Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/02/2021
Αλμυρές βάφλες καλαμποκιού

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

1 φλ. καλαμποκάλευρο

2 κοφτά κ.γ. baking powder

1/2 κοφτό κ.γ. σόδα

2 πρέζες αλάτι

6 αυγά

70 γρ. λιωμένο βούτυρο LURPAK

1 κ.γ. μέλι

2 φλ. ξινόγαλο

250 γρ. λουκάνικα vienna IFANTIS

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι καλαμποκάλευρο, baking powder, σόδα και αλάτι, σε ένα μπολ.

Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά, τα αυγά, το ξινόγαλο, το μέλι και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν σε παχύ χυλό. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 10’.

Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα και την λαδώνουνε ελαφρά.

Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ. από το μείγμα και σκεπάζουμε την βαφλιέρα.

Ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

 

Διατηρούμε τις βάφλες σε ζεστό φούρνο για να μην κρυώσουν μέχρι να τελειώσουμε με όλο τον χυλό.

Αφού ψήσουμε όλες τις βάφλες, τις σερβίρουμε με λουκάνικο και αυγό τηγανητό.

https://www.argiro.gr/recipe/almyres-vafles/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ