Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/09/2021
Πέννες με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 10/09/2021

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. πένες  

4 μικρά κολοκυθάκια τρυφερά με τα λουλούδια τους

2 κ.σ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

¼ φλ. ελαιόλαδο

100 γρ. ferrano μπέικον γαλοπούλας IFANTIS

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

¼ φλ. λευκό κρασί

λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο

μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι κατά βούληση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Σπάμε την σκελίδα σκόρδου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4’.

Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας. Σοτάρουμε για 2’.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι.

Σβήνουμε το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις πένες όπως στάζουν και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το σκληρό τυρί.

Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/makaronada-me-kolokythakia-kai-lefki-saltsa/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ