Γειτονιές στο Πιάτο | Στην ιστορική Αγορά της Αθήνας - 20/11/2022
Σαλάτα με γαρίδες, προσούτο και ντρέσινγκ μάνγκο

 

Υλικά:

 

ελαιόλαδο

8 γαρίδες Νο2

6 φέτες προσούτο

αλάτι

πιπέρι

40 γρ. φρέσκος βασιλικός

ξύσμα λάιμ

1 λάιμ χυμό

2 φρούτα του πάθους

½ μάνγκο

2 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο

φρέσκο βασιλικό

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. μέλι ανθέων

30 ml σησαμέλαιο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. παπαρουνόσπορος

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. τζίντζερ 

½ λάιμ χυμό

10 ντοματίνια

100 γ.κ. φιστίκια Αιγίνης

1 κονσέρβα καλαμπόκι

1 συσκευασία σαλάτα μαρούλι

 

Εκτέλεση

 

Για τις γαρίδες: Καθαρίζουμε εξωτερικά τις γαρίδες και με ένα μαχαίρι κάνουμε μια τομή στο επάνω μέρος τους για να βγάλουμε και το έντερο που έχουν. Στην συνέχεια τις μαρινάρουμε με λάδι, ξύσμα από λάιμ, ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά προσθέτοντας και το προσούτο. Σβήνουμε με τον χυμό από λάιμ.

 

Για το dressing μάνγκο: Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε το μάνγκο. Ρίχνουμε ένα μπλέντερ το μάνγκο, τα φρούτα του πάθους, το μέλι, τον κόλιανδρο σε χοντροκομμένα κομμάτια,  φύλλα βασιλικού, ξύσμα και χυμό από λάιμ, τον παπαρουνόσπορο, το τζίντζερ, το κύμινο, την σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να πάρουν μια λεία μορφή.

 

Σύνθεση: Σε μια μεγάλη μπασίνα ρίχνουμε τα μαρούλια, περιχύνουμε

με το dressing μάνγκο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια, το καλαμπόκι και τα φιστίκια Αιγίνης. Διακοσμούμε τη σαλάτα με τις γαρίδες, τον παπαρουνόσπορο και το crispy προσούτο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ