Γειτονιές στο Πιάτο | Γνωρίζοντας τα πολυπολιτισμικά Πατήσια - 04/12/2022
Ρολό κοτόπουλο με προσούτο, τυρί κρέμα και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά:

 

Για τη σάλτσα:

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

αλάτι

πιπέρι

2 κλωνάρια μαϊντανό

1 κλωνάρι θυμάρι

30 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λάιμ

1/2 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

50 ml λευκό κρασί

χυμό από ½  λάιμ

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

80 γρ. τυρί κρέμα

 

Για το ρολό κοτόπουλο:

250 γρ. στήθος κοτόπουλο

1 κ.σ. τυρί κρέμα

4 φέτες προσούτο

αλάτι 

πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Για τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και  σοτάρουμε τα μανιτάρια, που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο θυμάρι. Μόλις αρχίσουν τα μανιτάρια να ψήνονται, ρίχνουμε μέσα ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και συνεχίζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφού έχει εξατμιστεί η αλκοόλη βάζουμε μέσα τη μουστάρδα, το μέλι, και την κρέμα τυριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Για το κοτόπουλο:

Ανοίγουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση. Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε τις φέτες από προσούτο τοποθετούμε επάνω το κοτόπουλο και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγο από την γέμιση με τα μανιτάρια πάνω στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα και τυλίγουμε με το προσούτο. Μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 220° C.

 

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και περιχύνουμε με την σάλτσα μανιταριών.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ