Γειτονιές στο Πιάτο | Πέραμα - 19/02/2023
Pizza με τυρί κρέμα, μπέικον και Jalapeños

PIZZA ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ JALAPEÑOS

Υλικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

16 γρ. ξηρή μαγιά

400ml χλιαρό νερό

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

400 ml χλιαρό νερό

ελαιόλαδο

100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

½ κρεμμύδι κόκκινο

½ πιπεριά jalapeños

πιπέρι

2 σταγόνες tabasco®

300 γρ. τυρί κρέμα

φέτες καπνιστό μπέικον

200 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

φύλλα ρόκα

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε τη μαγιά με λίγο ζεστό νερό και την ζάχαρη, το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι, βάζουμε ελαιόλαδο και ζεστό νερό και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.

 

Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια, κρεμμύδι, ροδέλες jalapeños, πιπέρι και λίγο tabasco μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Σύνθεση: Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας, και όταν έχει πάρει το σχήμα που θέλουμε απλώνουμε το τυρί κρέμα. Τοποθετούμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και τα jalapeños, φέτες από το καπνιστό μπέικον και το τριμμένο τυρί, ψήνουμε στο φούρνο σε πολύ δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

 

Για το σερβίρισμα, στολίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκιας ρόκας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ