Γειτονιές στο Πιάτο | Πέραμα - 19/02/2023
Σουπιές με πορτοκάλι, ελιές και μυρωδικά

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

450 γρ σουπιές κατεψυγμένες

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. πιπερόριζα

πιπέρι

1 κ.σ. αλάτι

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 πράσο

½ φινόκιο

1 ματσάκι μάραθο

150 γρ. ελιές μαύρες

1 λεμόνι χυμό

1 σκελίδα σκόρδο

½ κρεμμύδι λευκό

2 πορτοκάλια χυμό

100 ml  λευκό κρασί

100 γρ. σέσκουλα

300 γρ. σπανάκι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες, πασπαλίζουμε με κάρυ, κουρκουμά, πιπερόριζα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και το φινόκιο που έχουμε κόψει σε κυβάκια, μάραθο και ελιές, και σβήνουμε με χυμό από λεμόνι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια μαζί για να δώσει υγρασία στο πιάτο μας και σβήνουμε με λίγο κρασί.

Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένα σέσκουλα και φύλλα από σπανάκι, ανεβάζουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 με 15 λεπτά.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ