Υλικά
Για το chutney σύκου:
300 γρ αποξηραμένα σύκα
100 γρ μαύρες σταφίδες
50 γρ καστανή ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
100 ml γλυκό κρασί
Tabasco®
Για την γραβιέρα:
300 γρ. γραβιέρα
παπαρουνόσπορος
χαρουπάλευρο
αυγά
βρόμη
500 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Για το chutney σύκου:
Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα τα σύκα μαζί με τις σταφίδες, τη μαύρη ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας, γλυκό κρασί και λίγες σταγόνες Tabasco, και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα.
Για τη γραβίερα :
Κόβουμε τη γραβιέρα σε μικρά κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατοστών και φροντίζουμε να το κόψουμε με ίσο πάχος για να ψηθεί όσο γίνεται πιο ομοιόμορφα.
Ετοιμάζουμε 3 μπολ, το ένα με χαρουπάλευρο, σε ένα δεύτερο σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τον παπαρουνόσπορο.
Για το πανάρισμα:
Βουτάμε τη γραβιέρα πρώτα στο χαρουπάλευρο, μετά στο αυγό φροντίζοντας να πάει παντού και από το αυγό τη βουτάμε κατευθείαν στο μείγμα βρόμης-παπαρουνόσπορου.
Μόλις καλυφθεί καλά και κάνει μια ωραία κρούστα, τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά γυρίζοντας πλευρά για να πάρει χρώμα.