Γειτονιές στο Πιάτο | Κουκάκι - 12/03/2023
Κοτόπουλο πρασοσέλινο με μανιτάρια και chorizo
Υλικά
2 λουκάνικα chorizo
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 πράσο
½ λευκό κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλινο
2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
ανθός αλατιού
πιπέρι
3 μανιτάρια champignon
100 ml λευκό κρασί
30 γρ βούτυρο
100 ml ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το chorizo, τα πράσα, το κρεμμύδι, και το σέλινο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου πάνω από την σάλτσα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 με 25 λεπτά.