Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/11/2020
Cheese cake βύσσινο

Υλικά Συνταγής
Για τη βάση
250 γραμ. μπισκότα digestive
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)
Για την κρέμα
250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
1 λεμόνι (ξύσμα)
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη κρέμα, μισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο, μια συνταγή για εύκολο τσιζκεικ χωρίς ψήσιμο, διαφορετική από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική.

Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ