Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/12/2020
Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΠΑΓΕΤΙ Νο 6

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

3 κ.σ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

½ φλ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

½ φλ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ

ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Χωρίζουμε τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει. Χτυπάμε, σε μπλέντερ ή γουδί, λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο, από όπου έχουμε αφαιρέσει το φύτρο. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι, το οποίο μπορούμε να έχουμε καβουρδίσει. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε τυρί και ελαιόλαδο. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.

Βράζουμε το σπαγέτι 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού στο πακέτο. Το μεταφέρουμε σε ζεστό τηγάνι., προσθέτοντας 1 κουτάλα από το νερό όπου έβρασε το ζυμαρικό. Βάζουμε την σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω για να κολλήσει η σάλτσα στο ζυμαρικό. Τελειώνουμε με λίγη σάλτσα πέστο από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

Tip:

Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο βασιλικού σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο. Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ