Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/12/2020
Καροτόσουπα

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

7-8 μέτρια καρότα (700 γρ.)

1 γλυκοπατάτα κόκκινη

1 κρεμμύδι

1 πράσο

1 κλωνάρι σέλερι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή κότας ή νερό)

1 πρέζα τζίντζερ

1 πρέζα κύμινο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 γεμάτες κ.σ. HUMMUS ΚΛΑΣΙΚΟ IFANTIS

1 φλούδα πορτοκαλιού (μικρό κομμάτι)

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 3 λεπτά.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το τζίντζερ τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού.

Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ. Εάν την θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

Τέλος προσθέτουμε το hummus. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα με λίγο σχοινόπρασο και λίγο χυμό πορτοκαλιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ