Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 24/12/2020
Χοιρινό ζαμπόν στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κομμάτι fouantre ζαμπόν μπούτι χοιρινό IFANTIS

Για το γλάσο

100 γρ. μαύρη ζάχαρη

50 γρ. μαυροδάφνη

20 ml λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

125 γρ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

λίγα καρφάκια γαρύφαλλο

φέτες πορτοκάλι

φέτες ανανά

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το γλάσο

Βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει για περίπου 4′ μέχρι να έχουμε ένα πυκνό σκουρόχρωμο σιρόπι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα και κάτω αντίσταση. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε το ζαμπόν μπούτι εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χαράζουμε σε ρομβοειδές σχήμα όλη την επιφάνεια. Καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε καρέ.

Απλώνουμε τις φέτες πορτοκάλι και τις φέτες ανανά πάνω σε σχάρα μέσα σε ταψί. Βάζουμε το ζαμπόν μπούτι από πάνω. Περιχύνουμε το ζαμπόν, με το μισό γλάσο. Ψήνουμε για 35′. Τότε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45′ επιπλέον αλείφοντας το χοιρινό μπούτι καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού.

Αν δείτε ότι παίρνει γρήγορα χρώμα, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε λίγο τον φούρνο σας. Αφού ψηθεί το ζαμπόν, το αφήνουμε να σταθεί για 20´ και να ανακτήσει τα υγρά του.

 

https://www.argiro.gr/recipe/choirino-zampon-mpouti-sto-fourno/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ