Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/01/2021
Πίτα με πάριζα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ

5 βρασμένες πατάτες

4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια

2 κρεμμύδια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 σκ. σκόρδο

6 αυγά

3 φλ. γάλα

1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. βούτυρο LURPAK

1 φλ. ψιλοκομμένη πάριζα βραστή τοστ IFANTIS

1 φλ. havarti ΑRLA

1 φλ. mozzarella ARLA

1/2 ματσ.φρέσκο δυόσμο

4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

6 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά

λίγο ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τα τυριά, την πάριζα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ. Πασπαλίζουμε ένα λαδωμένο ταψί τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

 

https://www.argiro.gr/recipe/zamponotyropita-choris-fyllo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ