Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 26/01/2021
Κοτόσουπα αυγολέμονο με μανέστρα

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 κλ. σέλερυ

1 φλ. χρυσή μανέστρα ΗΛΙΟΣ

1 κ.γ. κορν φλάουρ

2 αυγά

2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το καρότο, το σέλερυ και το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνουμε να πάρει βράση.

Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού, όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμόνι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά (πρώτα τα ασπράδια) με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε - συνεχίζοντας το χτύπημα - το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μείγμα με σύρμα.

Την ίδια στιγμή, ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο.

Έπειτα, περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο, ανακινώντας τα υλικά.

Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό, μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε ξανά εάν είναι απαραίτητο.

Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε ζεστά μπολ και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπολ λίγο κοτόπουλο, με έξτρα λεμόνι, καρότο και αλατοπίπερο.

https://www.argiro.gr/recipe/kotosoupa-augolemono/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ