Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/02/2021
Λιβανέζικη σαλάτα Fattoush

ΥΛΙΚΑ

1 αραβική πίτα

2 τομάτες ώριμες και σφιχτές

3 μικρά αγγούρια

2 φρέσκα κρεμμύδια

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο τριμμένη

λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο

3 τοματίνια

 

 Για το ντρέσινγκ

 

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light ARLA

1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο

χυμό από μισό λεμόνι

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. σουμάκ (μπαχαρικό)

1/3 φλ. ελαιόλαδο

χυμό από τομάτες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε την αραβική πίτα, την κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη.

Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Κόβουμε πρώτα τις τομάτες σε μπουκιές, συγκεντρώνουμε τον χυμό τους για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ.

Βάζουμε τις τομάτες στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τα αγγούρια, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό από μισό λεμόνι και τα φύλλα δυόσμου.

 

Για το ντρέσινγκ

Στον χυμό τομάτας, προσθέτουμε αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, τριμμένο σκόρδο, τον αποξηραμένο δυόσμο, το σουμάκ και το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι.

Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, για να ενωθούν και να γίνει το ντρέσινγκ ρευστό. Περιχύνουμε το ξίδι.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σπάμε μέσα στη σαλάτα τις τραγανές πίτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

https://www.argiro.gr/recipe/libaneziki-salata-fattoush/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ