Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/04/2021
Μανιτάρια ραγού με πεννάκι ριγέ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πεννάκι ριγέ ΗΛΙΟΣ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο

1 καρότο πολύ ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο (ολόκληρες και σπασμένες)

1 κ.γ. αλεύρι

500 γρ. μανιτάρια άσπρα

500 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο

2 κ.σ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (προαιρετικά)

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

Λίγο φρέσκο μαϊντανό

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

1/2 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

σκληρό τυρί Δανίας ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο στη γάστρα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο. Τα αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν το κρεμμύδι και το πράσο διάφανα και να γυαλίσουν, περίπου για 4-5΄. Σοτάρουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια και προσθέτουμε στη γάστρα τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μανιτάρια στη γάστρα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα λαχανικά, αρωματίζουμε με το θυμάρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί το αλεύρι για 2΄. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, περίπου 2 φλιτζάνια, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.  

Βράζουμε το πεννάκι ριγέ στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Βράζουμε για 20' τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το πεννάκι ριγέ στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το καρύδι.

Σερβίρουμε το πεννάκι ριγέ με τα μανιτάρια ραγού, πασπαλίζοντας σκληρό τυρί Δανίας και λίγο μαϊντανό.

 

https://www.argiro.gr/recipe/manitaria-ragou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ