Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/05/2021

Με άρωμα από Ελλάδα, Τυνησία και Σικελία κλείνει η εβδομάδα. Η Αργυρώ ξεκινάει με μία άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα με μπόλικες μελιτζάνες, κιμά και γιαούρτι και συνεχίζει με ένα πρωτότυπο, απλό και πεντανόστιμο πιάτο, τη shakshuka με λαχανικά και κοτόπουλο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο που προέρχεται από την Τυνησία, αλλά το μαγειρεύουν πολύ στο Μαρόκο και το Ισραήλ. Το όνομα shakshuka στα αραβικά σημαίνει μείγμα και αποτελεί συνηθισμένο πρωϊνό στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Για το τέλος, ταξιδεύουμε στη μαγευτική Σικελία και μαθαίνουμε τα μυστικά για να φτιάχνουμε την αυθεντική καπονάτα. "Γεννημένη" κάπου στο 1700 και την περιοχή Αγκριτζέντο, η καπονάτα αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή χορτοφαγικά πιάτα, το οποίο εκτός από μακαρονάδα, μπορεί να γίνει βάση για μπρουσκέτα ή ακόμη και ορεκτικό με γιαούρτι και πάπρικα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ