Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/09/2021
Cupcakes καρύδας με ανανά | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 02/09/2021

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

140 γρ. ζάχαρη

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

40 γρ. βούτυρο LURPAK

120 γρ. γάλα καρύδας

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

6 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια

Για τη διακόσμηση

100 γρ. καρύδα τριμμένη

κεράσια μαρασκίνο

Για το frosting καρύδας

250 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. βούτυρο LURPAK

25 ml γάλα καρύδας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cupcakes καρύδας με ανανά, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς °C. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5΄μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα καρύδας και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 3/4. Βάζουμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23΄-25΄.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε ένα κορνέ με frosting καρύδα και στολίζουμε το καθένα ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και διακοσμούμε με κεράσια μαρασκίνο.

Για το frosting καρύδας

Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός το βούτυρο και το γάλα καρύδας για 5΄,  μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι  να γίνει μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/cupcakes-karydas-anana/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ