ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλες μελιτζάνες
αλεύρι για πανάρισμα
4 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
200 γρ. mozzarella ARLA
150 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA
σάλτσα ντομάτας
10 φέτες βραστή γαλοπούλα με 30% λιγότερο αλάτι IFANTIS
σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις μελιτζάνες φούρνου
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι, τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αβγό, στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε με pasta & gratinar, απλώνουμε τις μισές φέτες γαλοπούλας.
Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και pasta & gratinar. Τέλος πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού. Ψήνουμε 25-30′. Αφήνουμε να σταθεί για 14′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
https://www.argiro.gr/recipe/melitzanes-fournou-saltsa-zampon-kai-turia/