Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/09/2021
Μελιτζάνες φούρνου με γαλοπούλα και τυριά | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 21/09/2021

ΥΛΙΚΑ

5 μεγάλες μελιτζάνες

αλεύρι για πανάρισμα

4 αυγά

λάδι για τηγάνισμα

200 γρ. mozzarella ARLA

150 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

σάλτσα ντομάτας

10 φέτες βραστή γαλοπούλα με 30% λιγότερο αλάτι IFANTIS

σάλτσα ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τις μελιτζάνες φούρνου

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι, τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αβγό, στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε με pasta & gratinar, απλώνουμε τις μισές φέτες γαλοπούλας.

Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και pasta & gratinar. Τέλος πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού. Ψήνουμε 25-30′. Αφήνουμε να σταθεί για 14′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/melitzanes-fournou-saltsa-zampon-kai-turia/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ