Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/10/2021
Γύρος ντονέρ

ΓΥΡΟΣ ΝΤΟΝΕΡ

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο & χοιρινό ανάμεικτο

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους

1 φλ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

αλάτι

πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό

1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρετικά)

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι

Για το σερβίρισμα

φέτες ντομάτας

φέτες κρεμμυδιού

πίτες για σουβλάκια ψημένες & κομμένες στα 4

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σπιτικό ντονέρ κεμπάπ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ, στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά για το σπιτικό ντονέρ κεμπάπ, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο ταψί 34 ή 36 εκ.

Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο.

Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.

Ψήνουμε στο γκριλ το ντονέρ για περίπου 30 λεπτά.

Φροντίζουμε να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου, αν αρπάξει γρήγορα από πάνω.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).

Σε μία πιατέλα, βάζουμε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα.Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σως γιαουρτιού.

Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Για τη σως γιαουρτιού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σως.

https://www.argiro.gr/recipe/spitiko-ntoner-kempap-guros/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ