Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/10/2021
Κέικ καλαμποκιού γεμιστό με λαχανικά | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 11/10/2021

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο

1 σκ. σκόρδο

1 ντομάτα

1 πιπεριά κόκκινη

250 γρ. μανιτάρια

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 φλ. βρασμένα φασόλια

λίγο μπούκοβο

2 κ.σ. σταφίδα μαύρη

αλάτι

πιπέρι

Για το χυλό καλαμποκιού

¾ φλ. βούτυρο LURPAK LIGHT

4 φλ. καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

3 κ.σ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

1 κ.γ. αλάτι

½ φλ. γάλα

5 αυγά χωρισμένα

 

Για το σερβίρισμα

ρόφημα γάλακτος σοκολάτας protein ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε το κέικ καλαμποκιού, ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο σπασμένο για 3-4′ να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3′. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την κρέμα βαλσαμικούκαι τα φασόλια. Aλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο και την σταφίδα.

Σιγοβράζουμε για 5′ με σκεπασμένο το σκεύος. Στο τέλος πρέπει να έχει πιει τα υγρά του. Αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε τον χυλό καλαμποκιού.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξή τετράγωνο ταψάκι μικρό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C.

Βάζουμε στο μπλέντερ το καλαμπόκι, το λιωμένο κρύο βούτυρο, το αλάτι, το γάλα, τους κρόκους και το τυρί. Τα χτυπάμε πολύ καλά ώστε να λιώσει το καλαμπόκι τελείως και να γίνει σαν το μείγμα του κέικ, να έχει δηλαδή τη σύσταση και την πυκνότητα που έχει ο χυλός του κέικ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει έτσι είναι να λιώσει τελείως το καλαμπόκι σε πουρέ, να μη φαίνεται δηλαδή κανένα κομματάκι από το καλαμπόκι.

Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Διπλώνουμε την μαρέγκα στο χυλό καλαμποκιού με σπάτουλα με απαλές κινήσεις.

Αδειάζουμε τον μισό χυλό στο λαδωμένο ταψί. Κάνουμε μια στρώση την στεγνή γέμιση. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό καλαμποκιού.

Ψήνουμε για περίπου 45′ να ροδίσει η επιφάνεια. αφήνουμε να σταθεί για 15′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια. Όσο πιο πολύ κρυώνει τόσο πιο εύκολα κόβεται. Σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικό και πράσινη σαλάτα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/keik-kalampokiou-gemisto-me-laxanika/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ