Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/10/2021
Μπισκότα φουντούκι σοκολάτα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 14/10/2021

ΥΛΙΚΑ

220 γρ. βούτυρο LURPAK(σε θερμοκρασία δωματίου)

330 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

220 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

80 γρ. κακάο

2 πρέζες αλάτι

¾ κ.γ. σόδα

200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

100 γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φανταστικά μπισκότα φουντούκι σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ρηχά ταψιά.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου, βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό του μίξερ ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά και να μετατραπούν σε μια κρέμα.

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά να μπει το αλεύρι στα υλικά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

Τα μπισκότα φουντούκι σοκολάτα είναι έτοιμα για το ταψί

Με ένα κουτάλι ή με το σκουπ (ειδικό εργαλείο παγωτού) βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στα έτοιμα στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ταψιά. Ακουμπάμε τα μπισκότα στο ταψί αραιά μεταξύ τους. Ψήνουμε για 10΄.Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Διατηρούμε τα κρύα φανταστικά μπισκότα σε αεροστεγές κουτί που σφραγίζει καλά.

https://www.argiro.gr/recipe/mpiskota-fountouki-sokolata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ