Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/10/2021
Ινδικά κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

300 γρ. κιμά κοτόπουλο

1 καρότο τριμμένο

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

λίγη φρυγανιά

αλάτι

Για τη σάλτσα κάρυ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινη

1 κ.γ. κύμινο

2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ

400 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι

λάιμ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κεφτεδάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε.

Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε δίσκο.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ. Ροδίζουμε τα κεφτεδάκια για λίγα λεπτά. Είναι μικρά σε μέγεθος και γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο. Τα βγάζουμε λίγα λίγα σε πιατέλα.

Για τη σάλτσα κάρυ

Στο λάδι από τα κεφτεδάκια, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πάστα κάρυ. Προσθέτουμε το  κύμινο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για 5΄, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5-6΄και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Σιγοβράζουμε για 5΄.

Προς το τέλος του βρασμού, που έχει πυκνώσει η σάλτσα κάρυ, προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το φρέσκο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με βρασμένο μπασμάτι και φέτες λάιμ.

https://www.argiro.gr/recipe/indika-keftedakia/  

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ