Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/10/2021
Μπέργκερ με χοιρινά πανσετάκια & μπλε τυρί

1η ΣΥΝΤΑΓΗ

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ME ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

 

 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. λεπτές φέτες χοιρινή πανσέτα

4 ψωμάκια για μπέργκερ

4 φέτες μπλε τυρί Δανίας CASTELLO

1 ντομάτα

φύλλα μαρουλιού

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

3 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. μέλι

φρέσκο θυμάρι

ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη χοιρινή πανσέτα στη σχάρα

Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη το θυμάρι και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.

Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα για την χοιρινή πανσέτα. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσεύει από πάνω.

Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.

Ψήνουμε σε σχάρα BBQ.

Αφού ζεσταθεί το BBQ, τη βγάζουμε σε μία πιατέλα και περιχύνουμε το dressing. Βγάζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε για 6 λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν.

https://www.argiro.gr/recipe/xoirini-panseta-sti-sxara-me-psita-laxanika/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ