Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/11/2021
Κεϊμά γιαουρτλού | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 05/11/2021

ΥΛΙΚΑ

8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

⅓ φλ. ελαιόλαδο

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

1 πρέζα ζάχαρη

1 κιλό γιαούρτι

ψιλοκομμένος μαϊντανός

λίγο νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κεϊμά γιαουρτλού, κομματιάζουμε πρώτα τις πίτες και τις ψήνουμε για 10΄, να ροδίσουν, στους 200 °C, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα.

Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για 15΄. Τον αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15΄. Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το μαϊντανό και λίγο αλάτι. Στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση στο ταψί. Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας. Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι.

Ψήνουμε στους 200 °C για 15’.

https://www.argiro.gr/recipe/keima-giaourtlou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ