Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/12/2021
Κουνουπίδι γιαχνί | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 06/12/2021

ΥΛΙΚΑ

1½ κιλό κουνουπίδι

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα

1 καρότο τριμμένο

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

400 γρ. ντοματάκια

⅓ φλ. ελαιόλαδο

2 δαφνόφυλλο

νερό

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

επιδόρπιο γάλακτος protein ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και ¼ φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Θα φτιάξουμε το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄- 3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, και κλείνουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Σερβίρουμε με το επιδόρπιο γάλακτος protein.

https://www.argiro.gr/recipe/kounoupidi-giaxni/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ