Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/12/2021
Καροτόσουπα βελουτέ | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 21/12/2021

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. τρυφερά καρότα

1 γλυκοπατάτα κόκκινη (ή μια μεγάλη πατάτα)

1 μικρό κρεμμύδι

1 τρυφερό πράσο

1 κλωνάρι σέλερι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή κότας)

1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη

1 πρέζα σπόρους κύμινο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ξύσμα πορτοκαλιού

χυμό πορτοκαλιού

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα κρουτόν

ψωμί

πάπρικα

θυμάρι

σχοινόπρασο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

λίγο σχοινόπρασο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας όλα τα λαχανικά, τον ζωμό, το τζίντζερ, κύμινο, μοσχοκάρυδο, χυμό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.

Επιλέγουμε το πρόγραμμα για σούπες βελουτέ. Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε με κρουτόν.

Για τα κρούτον

Κόβουμε σε κύβους το ψωμί. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε τους κύβους ψωμιού. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

 

https://www.argiro.gr/recipe/karotosoupa-beloute/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ