Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/12/2020
Γλυκόξινο κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. γλυκόξινη σάλτσα (sweet & sour sauce) KNORR

2 κ.σ. σουσαμέλαιο

1 κρεμμύδι

2 χρωματιστές πιπεριές

10 μικρά καλαμπόκια

1 καρότο

1 κονσέρβα ανανά, κρατάμε και το σιρόπι

400 γραμ. ντομάτες κοσκασέ

1½ φλ. ζάχαρη

1½ φλ. λευκό ξίδι

2 κ.σ. σόγια

1 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ

1 κ.σ. κορν φλάουρ

 

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για το κουρκούτι

½ φλ. αλεύρι

½ φλ. κορν φλάουρ

1 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ

½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλ. κρύο νερό

 

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σπιτική γλυκόξινη σάλτσα με ανανά, ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, καθώς και όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε τον ανανά και κρατάμε το σιρόπι χωριστά. Κόβουμε τον ανανά σε μπουκιές και τον προσθέτουμε. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη το ξίδι, τη σόγια, τη γλυκόξινη σάλτσα και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο σιρόπι ανανά που κρατήσαμε από την κονσέρβα. Το προσθέτουμε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Για το κουρκούτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα μαγειρικής, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να γίνει λείο. (Αν το βάλουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο είναι το ιδανικό).

Βουτάμε το κοτόπουλο στο κουρκούτι, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Μόλις τηγανίσουμε όλα τα κομμάτια, τα προσθέτουμε μέσα στη γλυκόξινη σάλτσα και το αφήνουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι μπασμάτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ