Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/12/2020
Μάφινς με σίκαλη και μπανάνα

ΥΛΙΚΑ

 

120 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. μαύρη ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι σίκαλης ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1 βανίλια

1 κ.γ. κανέλα

1 1/2 κ.γ. μπέικιν

1/2 κ.γ. σόδα

1 πρέζα αλάτι

3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες

100 γρ. μέλι

2 αυγά

1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας

1 πρέζα αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την βανίλια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι τα ανακατεύουμε με σύρμα

 

Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας το μέλι, τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα ή με μίξερ χειρός.

 

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να να ενσωματωθεί.

 

Προσθέτουμε τη σοκολάτα κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.

 

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τις θήκες στη φόρμα για μάφινς.

Ισομοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.

 

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ