Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/12/2020
Κερκυραϊκή παστιτσάδα

ΥΛΙΚΑ

 

1 κοτόπουλο 2 κιλά κομμένο σε μερίδες

1/4 φλ. ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πρέζα κανέλα τριμμένη

1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 πρέζα μπαχάρι

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ΚΥΚΝΟΣ

1 κ.γ. ζάχαρη

3/4 φλ. κόκκινο κρασί

2 φλ. ντομάτες κονκασέ ΚΥΚΝΟΣ

2 πακέτα Μακαρόνι 2 ΗΛΙΟΣ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

σερβίρουμε με τυρί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για παστιτσάδα με κοτόπουλο, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, τρίβοντας καλά τη βάση της κατσαρόλας με κουτάλα. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε 1΄-2΄ να βγάλουν το άρωμά τους.

Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, και να δέσει η σάλτσα. Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε επάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη δεμένη σάλτσα. Πασπαλίζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί.

 

https://www.argiro.gr/recipe/kokoras-pastitsada-kerkura/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ