Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/12/2020
Κερκυραϊκά τζαλέτια

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. αλεύρι καλαμποκιού ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μαγιά ξηρή

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)

150 γρ. χλιαρό νερό

1 βανίλια

2 πρέζες αλάτι

1 κ.γλ. μέλι

1/2 φλ. μαύρη σταφίδα

1/2 φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

μέλι, πετιμέζι ή κανελοζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι καλαμποκιού και το για όλες τις χρήσεις, τη μαγιά, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό, το νερό και το αλάτι. Με κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό να αναμιχθούν τα υλικά. Βάζουμε και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε για 40’ τον χυλό να φουσκώσει ελαφρά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.

 

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τον χυλό.

 

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1-1/2 λεπτό να ροδίσει η μια πλευρά και φουσκαλίτσες να εμφανιστούν στην ωμή πλευρά. Τότε τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1’ να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά.

 

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ,πετιμέζι ή μπόλικη κανελοζάχαρη.

 

https://www.argiro.gr/recipe/tzaletia-kerkyras/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ