Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/01/2021
Γίγαντες με κάστανα στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φασόλια γίγαντες 3 ΑΛΦΑ

500 γρ. προβρασμένα κάστανα

500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο ή πέρλες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγο κρασί

1 δαφνόφυλλο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. μαϊντανό

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

4 κ.σ. ξίδι

λίγο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 2-3΄. Προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα αφήνουμε να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1' να βγάλει τα αρώματα του. Σβήνουμε με ξίδι αρχικά και μετά κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί.

Τέλος, προσθέτουμε τα κάστανα, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι ή τη φρέσκια ρίγανη και ένα κλωνάρι μαϊντανού και αλατοπιρώνουμε. Βράζουμε για 10'.

Βάζουμε τους γίγαντες στο ταψί και περιχύνουμε με τα κάστανα στιφάδο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς °C για 20' να κάνει στην επιφάνεια ελαφριά κρούστα.

https://www.argiro.gr/recipe/gigantes-me-kastana-stifado/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ