Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/01/2021
Πρασοτηγανιά με λαχανικά & τυρί

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών

1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες

2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο

1 μήλο με τη φλούδα του κομμένο σε μικρά καρέ

1/4 φλ. ερυθρό κρασί ΕΡΥΘΡΟ

150 γρ. ΚΑΣΚΑΒΑΛ κομμένο σε μικρά καρέ

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το χοιρινό που έχουμε αλατοπιπερώσει και το έχουμε κόψει σε μπουκιές στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 8-10 λεπτά, γυρνώντας το τακτικά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Αφού μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, ρίχνουμε πράσο και λάχανο μέχρι να μαραθεί κάπως το λάχανο. Σοτάρουμε για περίπου πέντε λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το μήλο που έχουμε κόψει σε μικρά καρέ, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της. Μόλις στεγνώσει, προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε καρέ.

Σερβίρουμε, όταν το χοιρινό ρουφήξει όλο τα υγρά στο τηγάνι.

https://www.argiro.gr/recipe/prasotigania-me-xeimoniatika-laxanika-milo-kai-kefaloturi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ