Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/01/2021
Πατατόσουπα

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ

2 τρυφερά πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κλ. φρέσκο θυμάρι

6 φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό

100 ml κρέμα γάλακτος light 12% λιπαρά ARLA

3 κλωναράκια σχοινόπρασο

αλάτι

πιπέρι

κρουτόν για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πράσο για 2-3’ ανακατεύοντας να μαλακώσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά. Βάζουμε επίσης στην κατσαρόλα σχοινόπρασο ή θυμάρι.

Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση η πατατόσουπα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20’ μέχρι να λιώσει σχεδόν η πατάτα.

Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την πατατόσουπα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για άλλα 3-4’.

Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε την πατατόσουπα σε σινουά (σουρωτήρι με λεπτή σίτα) για πιο βελούδινο και λείο αποτέλεσμα.

Σερβίρουμε την πατατόσουπα ζεστή.

Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και κρουτόν. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

https://www.argiro.gr/recipe/patatosoupa/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ