ΥΛΙΚΑ
500 γρ. fouantre γαλοπούλα ψητή IFANTIS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ολόκληρα
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
2 φλ. βρασμένο ρύζι
1/2 φλ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA
αλάτι
πιπέρι
πουρές πατάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τις ντομάτες. Τις πατάμε με κουτάλα να λιώσουν. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσει η γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια στρώση το ρύζι και το μισό τυρί. Απλώνουμε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα. Τέλος απλώνουμε σε μια στρώση τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.