Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/01/2021
Πράσινο σφουγγάτο με φέτα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

150 γρ. νιφάδες βρώμης

300 γρ. φέτα ΒΑΛΜΑ

4 αυγά

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

3 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί

Αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5’, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τη γέμιση από σπανάκι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, με διάμετρο 32 εκ., πασπαλίζουμε τις 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο.

Αδειάζουμε το σφουγγάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.

Ψήνουμε για περίπου 35’ στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/sfougato-me-spanaki-kai-feta/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ