Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/02/2021
Πατατόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% ARLA

500 γρ. γάλα

3 σκ. σκόρδο

2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. πάπρικα καυτερή (ή γλυκιά)

1 κλ. φρέσκο θυμάρι

8 πατάτες μέτριες

4 φέτες πάριζα βραστή IFANTIS

100 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

300 γρ. μανιτάρια

1 πιπεριά Φλωρίνης

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο. Θα ψήσουμε στους 180 βαθμούς.

Φτιάχνουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το θυμάρι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες σε μαντολίνο. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε ξανά κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος. Αφαιρούμε το σκόρδο και το θυμάρι. Περιχύνουμε την κρέμα.

Ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τη βραστή πάριζα. Και τέλος, το μιξ τριμμένων τυριών. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε την πατατόπιτα για 25-30′. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για επιπλέον 10′, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά.

Αφήνουμε την πατατόπιτα να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε (π.χ. με πράσινη σαλάτα).

https://www.argiro.gr/recipe/patatopita-me-krema/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ