Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/02/2021
Σπιτική τυροκαυτερή

ΥΛΙΚΑ

3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (φρέσκιες ή εμπορίου)

400 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό κλασικό ΔΩΔΩΝΗ

1 πιπεριά καυτερή

2 σκ. σκόρδο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. ρίγανη

1-2 κ.σ. ξίδι

1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια - κόφτες, και τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή. Δηλαδή, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις δύο σκελίδες σκόρδου, τη ρίγανη, το μπούκοβο, την καυτερή πιπεριά, την φέτα (αφού την ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί), το γιαούρτι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Χρησιμοποιούμε ποσότητα φέτας, ανάλογη με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στην τυροκαυτερή. Με 350 γρ. γίνεται σαν αλοιφή, ενώ αν βάλουμε παραπάνω, γίνεται πιο στερεή. Ελέγχουμε τη γεύση και την οξύτητα της τυροκαυτερής. Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.

https://www.argiro.gr/recipe/turokauterh/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ