Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/02/2021
Χοιρινό γλασαρισμένο

ΥΛΙΚΑ

3 κομμάτια ψαρονέφρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο LURPAK

1 κλ. δεντρολίβανο

10 δαμάσκηνα αποξηραμένα

10 βερίκοκα αποξηραμένα

1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

1½ φλ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

Πουρέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε πρώτα τα αποξηραμένα φρούτα με τη μαυροδάφνη σε μπολ. Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι 2΄ από κάθε πλευρά. Αρωματίζουμε με δεντρολίβανο. Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη. Σιγοβράζουμε για 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι. Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Στο τελείωμα, προσθέτουμε το βούτυρο και σβήνουμε το φαγητό.

Σερβίρουμε με πουρέ.

https://www.argiro.gr/recipe/xoirino-glasarismeno-kai-poures-ogkraten-me-krema-tiriou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ