Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/02/2021
Τας Κεμπάπ

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι χτένι σπάλας σε μπουκιές

1 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. τοματοπολτό KYKNOS

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

4 μπαχάρια

αλάτι

πιπέρι

Σερβίρουμε με ρύζι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί για 4 – 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τον τοματοπολτό στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ. Προσθέτουμε ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι αλατοπιπερώνουμε. Μπορείτε να σερβίρετε το μοσχάρι τας κεμπάπ με ρύζι.

https://www.argiro.gr/recipe/tas-kempap/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ