Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/03/2021
Χταπόδι με φάβα

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΑΒΑ       

Χταπόδι με φάβα

https://www.argiro.gr/recipe/chtapodi-me-fava/

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι ολόκληρο PESCANOVA

350 ml ξίδι από κρασί

2 δαφνόφυλλα

6 κόκκους μπαχάρι

1 σκ. σκόρδο

1 κλ. ρίγανη

μπόλικο ελαιόλαδο

 

Για το σερβίρισμα

φάβα λεμόνι IFANTIS

1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες

1 κ.σ. κάππαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα το ολόκληρο χταπόδι. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το χταπόδι. Αυτό είναι βασικό, για να  μην απλώσουν τα υγρά που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το χταπόδι στο μπολ και το περιχύνουμε με το ξίδι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα.

Στραγγίζουμε και ρίχνουμε το ξίδι. Βάζουμε το χταπόδι σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους από μπαχάρι, το σκόρδο και τη ρίγανη και καλύπτουμε το χταπόδι με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45΄. Μετά τα πρώτα 40΄ξεσκεπάζουμε και αναποδογυρίζουμε το χταπόδι γιατί με το ψήσιμο μαζεύει προς τα πάνω. Σφραγίζουμε ξανά το σκεύος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄επιπλέον.

Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το ζουμί του, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με τη φάβα λεμόνι. Περιχύνουμε με τα ζουμάκια ψησίματος και γαρνίρουμε με λίγο κρεμμύδι και κάππαρη.

https://www.argiro.gr/recipe/chtapodi-me-fava/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ