Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 16/03/2021
Παραδοσιακό μαροκινό γλυκό με κρέμα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο LURPAK (σε θερμ.δωμ)
200 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ ανθόνερο
1 κοφτή κ.σ. αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
λίγο γλυκό κουταλιού λεμόνι
λίγο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
75 γρ. σταφίδες μαύρες
5 φύλλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα στραγγίζουμε καλά τα γλυκά κουταλιού. Κρατάμε λίγο γλυκό για το σερβίρισμα και ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο.

Σε μπολ, βάζουμε το βούτυρο με την άχνη κι ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα να γίνει κρέμα. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το αμύγδαλο, το ανθόνερο, τα γλυκά του κουταλιού, τις σταφίδες, τα ξύσματα και το αυγό.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο. Το κόβουμε κατά μήκος στα δυο. Παίρνουμε μπροστά μας το ένα κομμάτι και απλώνουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς, κουταλιές από την γέμιση. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Το βάζουμε τυλιγμένο σε σαλιγκαράκι στο κέντρο ενός μεγάλου στρογγυλού βουτυρωμένου ταψιού, 32εκ.
Φτιάχνουμε το επόμενο με τον ίδιο τρόπο. Ενώνουμε την άκρη το ρολού στο στριφτό ρολό που είναι ήδη στο ταψί και συνεχίζουμε γύρω του, ώστε να μεγαλώσει η διάμετρος. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα υπόλοιπα φύλλα. Στο τέλος θα έχουμε μια μεγάλη στριφτή πίτα.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς °C, στον αέρα για 50′ περίπου μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
Αχνίζουμε με λίγη άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού.

https://www.argiro.gr/recipe/strifti-amugdalopita-fullo-kroustas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ