Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/03/2021
Κοτόπουλο Tandoori

Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι (tandoori) της Αργυρώς

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-tantouri-soublaki/

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TANDOORI

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο MIMIKOS

1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

ξυλάκια για σουβλάκι

 

Για τη μαρινάδα

400 γρ. επιδόρπιο γάλακτος protein ARLA

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. κρόκο Κοζάνης

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα για το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι (tandoori). Βάζουμε το επιδόρπιο γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγιέν, το αλάτι, το πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάδα, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 12'. Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής.

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-tantouri-soublaki/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ