Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/03/2021
Ταμάλες Μεξικάνικη πίτα

Ταμάλες (tamales) μεξικάνικη πίτα
https://www.argiro.gr/recipe/tamales-mexikaniki-pita/

 

ΤΑΜΑΛΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

6 φλ. νερό

1 ½ φλ. καλαμποκάλευρο

2 κ.σ. LURPAK SOFT με μειωμένα λιπαρά

4 κ.σ ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο

2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ

600 γρ. κιμάς κοτόπουλο

400 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες ολόκληρες

1 κ.γ. κύμινο σκόνη

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

λίγες ελιές γεμιστές με πιπεριά κόκκινη

150 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

 

Για το σερβίρισμα

τομάτα

guacamole IFANTIS

κρεμμύδι

μαϊντανός

λάϊμ

 

ΕΚΤΕΛΕΣ

Ξεκινάμε βράζοντας το νερό σε κατσαρόλα και αλατίζουμε. Βροχηδόν ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει το μίγμα. Πρέπει να γίνει σαν πουρές.

Αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το soft με μειωμένα λιπαρά και σκεπάζουμε να μείνει ζεστό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και βαθύ. Ροδίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις τομάτες, τις σπάμε με κουτάλα και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10′, να πιει σχεδόν τα υγρά της η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C βαθμούς. Λαδώνουμε το πυρίμαχο.

Κάνουμε μια στρώση, περίπου 2 φλ. από την κρέμα καλαμποκιού, αδειάζουμε όλο τον κιμά σε μια στρώση, καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ καλαμποκιού και τι ελιές. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περιπου 35′, να κάνει ελαφριά κρούστα. Αφήνουμε να σταθεί για 15′ και σερβίρουμε με guacamole. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τομάτα, κρεμμύδι, φρέσκο μαϊντανό και στύβουμε λίγο χυμό από λάιμ. Συνοδεύουμε τις ταμάλες.

https://www.argiro.gr/recipe/tamales-mexikaniki-pita/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ