Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/04/2021
Hummus με καραμελωμένο φινόκιο

 

HUMMUS ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΦΙΝΟΚΙΟ

 

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη ρίζα φινόκιο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

400 γρ. hummus pesto IFANTIS

½ φλ. φουντούκια

1 κ.σ. βούτυρο LURPAK

1 πρέζα μπούκοβο

 

Για το σερβίρισμα

αλμυρά κράκερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε το φινόκιο σε καρέ και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20’ περίπου να καραμελώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κατά την διάρκεια ψησίματος, ανακατεύουμε το φινόκιο να καραμελώσει σωστά από όλες τις πλευρές.

Κόβουμε τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια και τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε το βούτυρο και μία πρέζα μπούκοβο.

Βάζουμε σε ένα μπολ το χούμους, προσθέτουμε το καραμελωμένο φινόκιο, τα φουντούκια, το μπούκοβο, γαρνίρουμε με κορυφές φινόκιου, μία σταγόνα λάδι και τα σερβίρουμε με αλμυρά κράκερ.

 

https://www.argiro.gr/recipe/choumous-me-karamelomeno-finokio/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ