Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 12/04/2021
Καλαμποκόψωμο

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. αλεύρι καλαμποκιού ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. baking powder

½ κ.γ. σόδα

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

¾ φλ. γάλα

½ φλ. λιωμένο βούτυρο

2 μικρά αυγά

2 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο. Λαδώνουμε το τετράγωνο πυρίμαχο 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι καλαμποκιού, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.

Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.

 

https://www.argiro.gr/recipe/fantastiko-kalampokopsomo/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ